Okolo Sabinova – cyklo

Akcia okolo Sabinova na bingľoch sa konala už tradične v septembri, 19. 9. 2020.  9. ročník

Zraz účastníkov  o 9,00 hod. – lahôdky u Ďura (Na Begalke – jak furt)
Trasa: Sabinov – Červená voda – Jakovany – Ľutina – Pečovská Nová Ves – Orkucany – Šarišské Michaľany – most pod Šarišským hradom – Medzany – Ostrovany – Ražňany – Sabinov
Dĺžka trasy:  45 km, Prevýšenie:  260 m, trať stredne ťažká, počasie ako z rozprávky, ráno chladnejšie, ale na obed 25 st. C. 36 účastníkov (13 KST Stará Ľubovňa, 5 z KST Odeva Mladosť Lipany a potom my) si užilo cyklistitu naplno.

V Ľutine prehliadka drevených kostolíkov, baziliky Minor a výhliadkovej veže. Z Ľutiny pokračovanie cyklotrasy, smer Pečovská Nová Ves, kde sme sa napojili na nový cyklochodník a pokračovali až do občerstvovacej stanice v Šarišských Michaľanoch u Kohúta padla vhod.  Potom šťastlivo do cieľa cyklotrasy – nový unikátny dreveno -kamenný hradný most. Nový most je unikátnou atrakciou, meria vyše 80 metrov. Most sme si užili, lebo to je naozaj krasota. Vrátili sme sa smerom na Šarišské Michaľany do Medzan a s vetríkom do Ostrovan a centra Sabinova. Stretli sme sa v Sabinove na super zmrzline a šup hore na Begalku, bo tam fazuľovica vrela nedočkoavosťou. Chutilo všetkým a koláčik tiež potešil. Spievali sme za hudobného sprievodu našej Verenoky a našej Alenky, veď oni to vália ostošesť.  Spoločne strávený čas si každý z nás dosýta vychutnal.