14.1.2017 Prechod Spišskou Magurou

14.1.2017 sme sa zúčastnili lyžiarskeho prechodu Spišskou Magurou. Organizátor KST Stará Ľubovňa. Trasa: Ždiar – Strednica – Magurka 1193m/nm – Slodičovský vrch – Bukovina – Smrečiny – Godšinová – Magurské sedlo – Toporecké sedlo – Kultúrny dom Toporec. Dĺžka trasy 29,1 km, prevýšenie 415m, dole kopcom cca 900m.

Začalo to v Strednici, kde nám krásne snežilo, nového snehu bolo neúrekom (cca 50cm), tak sme to museli prešľapávať. Po desiatom kilometri sme mali bufet na vrcholnej stanici v Bachledovke (teplý čajik urobil každému dobre). Po niekoľkých kilometroch sme sa dostali na hrebeň kde poriadne fúkalo a boli prekrásne záveje. Zjazd do Magurského sedla bol úžasný, nakoľko vyšlo slniečko a bolo príjemne teplo. Slniečko nás sprevádzalo až do Toporeckého sedla a nakoniec až do Toporca. V kultúrnom dome sme vychutnali poriadne dlhú varenú klobásku a teplý čaj.

Akcie sa zúčastnilo cca 50 bežkárov, z Košíc, Prešova, Sabinova, Lipian a Bardejova. Z nášho klubu bol Slavo, Miro Grešák a Dušan Šajgal.

Naše obrázky nájdete v Galérii.

Pár záberov nájdete tiež na http://www.kstsl.sk/novinky-detail-sk/prejazd-spisskou-magurou-1412017/