Cyklo južné Slovensko 2020

Cyklotúry po južnom Slovensku –  Veľký Meder.

V dňoch od 29.8.- 2.9.2020 sa 20 turistov nášho KST Slovan Sabinov zúčastnilo plánovanej cyklotúry vo Veľkom Mederi.

Po príchode do penziónu Sungarden, kde sme mali zarezervované pekné ubytovanie,  sme sa občerstvili, zjedli neskorý obed a šup hneď na obhliadku Medera. Zaujímalo nás, kde je termálne kúpalisko, viacerí sme mali záujem ísť sa vykúpať. Oboznámení a vytešení sme potom zamierili na Okoč, okolo štrkoviska a jazera sme absolvovali zahrievacie 25 km. Bazén pri penzióne nám robil dobrotu po každej túre.

V nedeľu sme sa ráno hneď po výdatných raňajkách v hojnom počte presunuli cyklovlakom do Komárna. V meste nasledovala prehliadka centra mesta a námestia Európy. Za slnečného horúceho počasia sme si na terase vychutnávali lahodné občerstvenie a pritom plánovali trasy podľa cyklomapy. Naša cyklotúra smerovala k sútoku dvoch riek, kde sa rieka Váh vlieva do Dunaja. Spoločné foto a potom kúpanie chlapcov a najmladších účastníkov 4 a 6 ročného Jakubka a Tomáška v mŕtvom ramene Váhu a späť po Dunajskej hrádzi do Veľkého Medera. Dĺžka trasy 65 km.

Ďalší deň pondelok cykloturistika v menšom počte. Vlakom do Kvetoslavova, odtiaľ do Šamorína – Čilistov na  Dujaskú hrádzu. Odtiaľ s vetrom vo vlasoch okolo Dunaja a opravou defektu až do Gabčíkova na hrádzu. Posilnení obedom sme nabrali smer do Veľkého Medera. Prešli sme cca 60 km. Niektorí z účastníkov navštívili miestne termálne kúpalisko, kde si oddýchli a načerpali sily. Nasledujúci deň utorok bol upršaný, tak sme sa rozhodli pre výlet. Pozreli sme si vodné mlyny na Malom Dunaji – Kolárovo – Dunajský Klatov – Jahodná. Výborný obed v príjemnom prostredí nám dobre padol. V stredu 2.9. ukončenie cykloturistiky na západnom Slovensku „okočským veľkým okruhom“ v dĺžke 30 km.

Za tieto dni sme spolu najazdili cca 150 km. Niektorí najazdili viac a iní menej. Poďakovanie parí všetkým zúčastnením za disciplinovanosť a dobrú náladu, ktorá nás sprevádzala počas celej cyklotúry.