Ukončenie letnej sezóny 2022 pre KST Slovan Sabinov a ich rodinných príslušníkov – Lúčky

14. – 16.10. 2022 sl. Alenka Kravcová zorganizovala pekný a nezabudnuteľnú akciu:  Ukončenie letnej sezóny 2022 pre KST Slovan Sabinov a ich rodinných príslušníkov – Lúčky. Pár zaberov z hradu Kamenica a guľašika.

Toto nové podujatie nášho klubu sme zorganizovali prvý krát. Zúčastniť sa mohol každý člen klubu a pozvanie platilo aj pre ich rodinných príslušníkov. Miesto sme zvolili v krásnom a romantickom prostredí v blízkosti hradnej zrúcaniny a to v rekreačnom areály v Lúčkach – Potokoch. Areál poskytuje všetko čo sme na tento účel potrebovali. Ubytovanie, spoločenskú miestnosť v prípade škaredého počasia, ohniska na opekanie, kuchynku na prípravu stravy, ihriska na športove a spoločenské hry a hlavne okolitý priestor na turistické vyžitie.

Prvý deň účastníkov privítala výborná mačanka , fazuľovica a pokračovalo sa voľnou zábavou. Nasledovala príprava na druhý a hlavný deň podujatia.

Ráno keď už rozvoniaval guľáš sme sa početná skupina vybrala na neďaleký hradný kopec  Kamenického hradu. Prechádzka to bola vskutku nádherná a z hradu je krásny výhľad na okolitú krajinu (Bradlové pásmo, Čergov, Demjanku…atď.) Spoločné fotenie na opravovanom hrade malo nezabudnuteľnú atmosféru. Po návrate guľáš chutil ako nikdy. Po krátkom oddychu sme zahájili súťažné hry pre všetky vekové kategórie. Bola radosť pozorovať súťažiacich pri plnení športových disciplín ako boli lukostreľba, petang, loptové hry, atletické náčinia, šípky, beh, vzduchovka, zatĺkanie klincov, púšťanie šarkanov a iné.  A vidieť ako sa dospelí  preniesli v čase keď boli ďeťmi a deti? Čo si viacej priať ako radosť, ktorú bolo vidieť na ich tvárach. Nasledovala opekačka pre vyhladovených a vyhodnotenie a odovzdávanie cien pre víťazov, ktoré sa nieslo v skvelej atmosfére v spoločenskej miestnosti kde pokračovala voľná debata, zábava a hry.

Zhodnotenie akcie a túžba zúčastnených zopakovať stretnutia aj v budúcnosti podporila aj rodina Kravcová, ktorej predmetný areál patrí a veľmi pekne im za to ďakujeme.

Počet prezentovaných účastníkov 47 od drobných detičiek po dôchodkový vek. Počasie nám vyšlo v ústrety a termín počas babieho leta sa ukázal vhodným.

    Poďakovanie patrí aj mestu Sabinov ktorý akciu finančne podporil a je pre KST Slovan Sabinov hlavným partnerom.