19.6.2021 – 90 rokov organizovanej turistiky v Sabinove.

90 rokov organizovanej turistiky v Sabinove.
Dňa 19.6.2021 bol veľkým dňom KST SLOVAN SABINOV. V tento pekný slnečný deň oslavovali 90 rokov organizovanej turistiky v Sabinove. Ako inak, ako turistickým výstupom na Okrúhlu a veľkou oslavou na útulni pod Okrúhlou. S veľkým prispením našich partnerov Mikroregión Čergov na čele s Marcelom Feňušom , Spoločný Čergov pod vedením Pavla Feňuša, ktorí so svojími parťákmi vybudovali a sprístupnili Starý lom rebríkovým chodníkom práve v tento deň a zatraktívnili náš výstup. Veľká vďaka patrí aj SKI Lysá, ktorá umožnila ďalšiu výstupovú trasu za výhodnejších podmienok. Program osláv:
– o 13:00 hod. otvoril básňou náš nestor a recitátor pán Štofaník a príhovorom predseda klubu p. Miroslav Grešák privítal hostí, primátora mesta p. Michala Repaského, starostu obce Olejníkov p. Imricha Drutarovského, zástupcov mesta Sabinov a v neposlednom rade predsedu Klubu Slovenských turistov regiónu Prešov Juraja Fiľakovského a ostatných zástupcov turistických klubov regiónu, p. Mrug zo Starej Ľubovne a ostatných hostí a turistov. Svoj prejav predniesol aj primátor mesta Sabinov, ktorý ocenil význam a prínos tohto klubu v priebehu svojej existencie nie len pre turistov a lyžiarov. Predseda Regionálnej rady Prešov p. Fiľakovský tiež poďakoval za aktivitu a angažovanosť klubu v regióne a pri tejto príležitosti odovzdal predsedovi sabinovského klubu „Pamätnú plaketu“. Klubu sa poďakoval za partnerskú spoluprácu aj klub zo Starej Ľubovne. Po týchto oficialitách si všetci spoločne pod taktovkou harmoniky pa. Veroniky zaspievali turistickú hymnu.
– okolo 15:00 hod. prišlo spestrenie v podobe losovania tomboly od sponzorov.
    Výhercovia tomboly dostali hodnotné ceny, ktoré ich dúfam potešili.
– o 15:30 hod. nasledovala voľná zábava so spevom.
– okolo 17:00 hod sa oslavy presunuli do horskej chaty Šport na Lysej, kde boli sabinovskí turisti ocenení Zlatými a Striebornými odznakmi KST. Na chate hrala country hudba do spevu a tanca. Kto mal chuť zabával sa až do neskorej noci.
    Veľká vďaka patrí mestu Sabinov, jeho zastupiteľstvu a primátorovi za jeho finančnú podporu ako aj sponzorom , ktorí prispeli veríme že, k vydarenému podujatiu. Vďaka patrí aj všetkým, ktorí sa pričinili aby sa táto akcia vydarila.
S vďakou členovia Klubu slovenských turistov Slovan Sabinov