2019 Hermanovský šlid

13.01.2019 Hermanovský šlid

Tradičná akcia organizovaná KST Chotarna Hermanovce . Sabinovský klub turistou sa tejto akcie každoročne zúčastňuje. Aj tohto roku sa nás zišlo 22 bežkárov. Autobusom do Renčišova, kde nás pohostila rod. Kužmových a odtiaľ sme vyrazili dvomi smermi:

1. smerom na sedlo pod Magurou (990 m/nm.), následne sme pokračovali po hrebeni na sedlo Buče (870 m/nm) a zjazdom ku krížu , kde sme si uctili pamiatku Nášho kamaráta a turistu Ľ. Konečného .

2. skupina smerom priamo na Buče.

Prudkým výšľapom sme prišli na Mindžovú a na útlňu Chotárna. Na útulni bola  stretávka všetkých zúčastnených tejto akcie. Vrúcne stretnutia s priateľmi (turistami) z rôzných klubov KST, ochutnávka pohostenia a aj niečo na zahriatie. Neodmysliteľné foto a nádherným zjazdom po lúkach a lesoch do obce Hermanovce. Záver akcie sa tradične koná v obecnej reštaurácii, kde Nás čakala výborná fazuľovica a iné pohostenie. Záver akcie ako po iné roky zabezpečil miestný folklorný súbor. Super akcia s bohatou nádielkou snehu. Tešíme sa na ďalšie pokračovanie tejto úžasnej akcie.

Link na fotečky najdete na zonerama : www.kstsb.zonerama.com